top of page

Kom med og vær en del af vores fantastiske fællesskab!

Hos os er der højt til himlen og plads til forskellighed- vi passer, plejer og udvikler hele tiden vores særlige sociale samvær , både i hverdagens opgaver og med weekendens oplevelser. 

Hos os er der plads til at være lige præcis den du er!

thomas.png

”Det er skønt at spille spil med personalet og at lave mad til de andre og det er fedt at kunne bo sammen med sin kæreste"

karsten.png

"Jeg drømte om et kørekort. Nu har jeg både kørekort og bil. Jeg er vild med de store landbrugsmaskiner og har taget forskellige kurser. Jeg bestemmer over mit eget liv"

fie.png

”Det er fedt at gå til ridning og at være sammen med de andre der bor her."

louise.png

”Det er hyggeligt at spille spil og se film med vennerne! Det er dejligt at arbejde i landbruget hvor vi deler arbejdet imellem os.” 

ida.png

”Det er dejligt når vi køre på tur i weekenderne"

IMG_0631+x.jpg

Personalet på Bernards Hus

Der er 9 faste medarbejdere ansat på Bernards Hus som alle brænder for det pædagogiske arbejde og at arbejde ud fra socialpædagogiske metoder. Personalet på vores bosted på Fyn dækker hele døgnet i skift, således at der altid er en medarbejder at komme i kontakt med. Som udgangspunkt har alle medarbejdere en relevant pædagogisk, sundheds- eller socialfaglig uddannelse. For at udvikle og styrke personalets kompetencer har vi løbende ekstern supervision udover den kollegiale sparring på de ugentlige personalemøder. Personalet deltager i et bredt udvalg af relevante kurser. 

Du er velkommen til at tage kontakt til vores personale på Bernards Hus. Vi står gerne klar til at tage en snak om, hvilke muligheder der er for aflastning hos Bernards Hus. 

Socialpædagogiske metoder

Bernards Hus er et socialpædagogisk opholdssted, der er grundlagt med udgangspunkt i Rudolf Steiners pædagogiske principper ud fra et filosofisk menneskebillede, der giver plads til individualitet, originalitet og sociale samspil. Antroposofi er som metode et forsøg på at anvende et helhedssyn i det pædagogiske arbejde, der skal komme både den enkelte beboer og fællesskabet tilgode. Vores personale på Bernards Hus arbejder med overordnede værdibegreber som meningsfuldhed, gennemskuelighed og relation.

 

Filosofien omsættes i en struktureret dagligdag i æstetiske omgivelser, hvor mennesket kan komme til sig selv og herfra møde sin omverden. Dette er grundlaget for læring og udvikling individuelt, såvel som socialt. Fagligt beskæftiger os med metoder som fx. biografiarbejde og beboerbetragtninger. Disse står i forbindelse med praksis indenfor narrativ pædagogik, samt jeg-støttende og anerkendende tilgange.

 

Skulle du have spørgsmål til Bernards Hus som et socialpædagogisk opholdssted, til vores tilbud om beskyttet beskæftigelse og beskyttet værksted eller andre ting i relation til vores bosted på Fyn, er du velkommen til at kontakte os. 

bottom of page