top of page
33527111_1728761060539975_1633542346622631936_n.jpg

Botilbud jf. §§107+108

Bernards Hus er et socialpædagogisk opholdssted på Fyn, der arbejder ud fra socialpædagogiske metoder og tilbyder døgnophold efter Lov om social service §§107+108. Målgruppen er mennesker med lettere fysiske og psykiske funktionsnedsættelser fra 18 år og op. Som beboer på vores bosted på Fyn, skal man være mobil og helt eller delvist selvhjulpen med hensyn til almindelige dagligdagsfunktioner. Bernards Hus kan bla. fungere som et fint springbræt til en uddannelse (STU) og evt. til senere at kunne bo i egen bolig.​ 

 

Bernards Hus er et bosted og socialpædagogisk opholdssted på Fyn med plads til 11 mennesker. Hver beboer har sit eget værelse, mens der er fælles køkken, stue og badeværelser. Desuden har vi på vores bosted på Fyn mulighed for at tilbyde en lille lejlighed for par, som vil prøve at bo sammen. 

Beskyttet beskæftigelse og beskyttet værksted

Paragraf 104 og paragraf 103 i serviceloven

Bernards Hus er et socialpædagogisk opholdssted på Fyn, der tilbyder beskyttet beskæftigelse efter §104 og §103 i serviceloven. Det gør vi ved at tilbyde beboerne et beskyttet værksted indenfor landbrug og bageri. Årsagen til at Bernards Hus tilbyder beskyttet beskæftigelse er bygget op ud fra en grundtanke om, at mennesker har brug for at kunne begribe og skabe sammenhæng i tilværelsen for at opnå tryghed. Beskyttet beskræftigelse på vores bosted på Fyn er en integreret del af vores landbrugsproduktion, hvor vores varer sælges lokalt. Landbrugets faste rytmer, i hverdagen og hen over året, giver god baggrund til at arbejde med gennemskuelige, håndgribelige aktiviteter. Samtidig kan beskæftigelsen med landbrugets dyr medvirke til, at beboerne hos Bernards Hus opnår en form for terapi med dyr.  

 

Hos Bernards Hus er der altså mulighed for at køre traktor, passe dyr eller bage boller til kaffepauserne enten som selvstændige arbejdsopgaver eller i fælleskab med landmænd og vores pædagogiske personale. I tilbuddet kommer både interne beboere fra Bernards Hus og eksterne brugere fra andre botilbud og bosteder for udviklingshæmmede. Dette giver en god dynamik med mulighed for at øve individuelle og sociale færdigheder i trygge rammer. 

 

Skulle du have spørgsmål til beskyttet beskæftigelse og beskyttet værksted på Bernards Hus, er du velkommen til at tage kontakt til os. Vi står altid klar til en uforpligtende snak om, hvordan vi forholder os til at være et bosted på Fyn iht. serviceloven §104 og §103, om hvordan vi adskiller os fra andre bosteder for udviklingshæmmede, om mulighed for aflastning hos os eller noget helt andet. 

Aflastning

Bernards Hus er et socialpædagogisk opholdssted på Fyn, der tilbyder botilbud i henhold til paragraf 107 og 108 i serviceloven samt beskyttet værksted og beskyttet beskæftigelse i henhold til paragraf 103 i serviceloven og servicelovens paragraf 104. Som noget nyt tilbyder Bernards Hus aflastningspladser efter individuelt tilpassede behov. 

Vi har ledige pladser på Bernards Hus. 

Du er velkommen til at tage kontakt til Bernards Hus for at høre mere om vores bosted på Fyn, og om hvordan vi som socialpædagogisk opholdssted kan hjælpe dig. 

IMG_1899.JPG

Det siger beboerne:

​ .....: ”Jeg har prøvet så mange nye ting her. Jeg elsker at prøve nye ting og det får jeg lov til her. Jeg bestemmer over mit eget liv og er meget glad for at bo på Bernards Hus. Mit sprog er blevet meget bedre, mens jeg har boet her og jeg har lært selv at stå op om morgenen”...

 

.....:​”Jeg er blevet meget mere selvstændig og har fået mange venner. Jeg er blevet bedre til at gøre rent og forstå mig på penge. Jeg snakker meget og har lært at tænke over, hvad det jeg siger betyder for andre. Der er altid en sød pædagog at tale med, når det brænder på”. 

​ 

.....: ”Jeg drømte om et kørekort. Nu har jeg både kørekort og bil. Jeg er vild med de store landbrugsmaskiner og har taget forskellige kurser. Jeg bestemmer over mit eget liv”... 

 

.....:​”På Bernards Hus har jeg lært mange nye ting og jeg er ikke længere bange for heste, men tør nu at ride på dem. Jeg har fået en god veninde i huset, som jeg deler interesser med”.... 

 

.....: "Jeg kan godt lide at bo her og arbejde i landbruget”.​...

 

Vil du vide mere om os som et socialpædagogisk opholdssted på Fyn, er du velkommen til at kontakte os. Vi står altid klar til at tage en uforpligtende snak om mulighederne for aflastning hos Bernards Hus, om beskyttet beskæftigelse, beskyttet værksted eller noget helt andet.

bottom of page