top of page
Velkommen til beskæftiglsestilbud Nørregård på Fyn

Værksted er del af bostedet Bernards Hus for sent udviklede og lettere psykisk handicappede unge og voksne mennesker med interesse for landbrug og natur.

Værkstedet mangfoldige opgaver som knytter sig til gårdens drift som styres af en landmand og en pædagog.

Landbruget dyrker biodynamiske grøntsager. Alle er med i marken uanset vejr og vi planlægger ud fra efterspørgsel, behov og evner, de aktiviteter, den enkelte indgår i.

Pakkeriet sørger for at vores grøntsager bliver pakket til salg bland andet til restauranter og private og skal være den korrekte mængde og blanding af grøntsager. Der foretages desuden grovsortering og mærkning af kasser.

Bageriet bager hver torsdag alt det brød vi spiser på gården og mere til. Der laves et varieret udbud af brød bagt med økologiske råvarer. Til særlige anledninger kan der for eksempel bestilles pølsehorn eller en kage til fødselsdagen.

Dyreholdet er vores dyr, husdyr som kæledyr, der hver dag skal fodres og være i kontakt med os mennesker. Det foregår i takt med de øvrige aktiviteter og prioriteres højt på gården. Hver morgen og aften fodres og strøes køerne og de øvrige små og store dyr. Det prioriteres at du som medarbejder har god tid til dette dejlige arbejde.

IMG_6851.jpg

Værdigrundlag

På Nørregården går økologien hånd i hånd med Rudolf Steiners menneskesyn, og det er vigtigt at man får noget meningsfuldt fra hånden. I landbruget er du med til at pleje og høste nogle af Danmarks bedste grøntsager som både købes af restauranter og fødevarefællesskaber og ender på bordet til aftensmaden i Bernards Hus. Arbejdet udføres med glæde og med respekt for naturen.

Her er adgang til naturen og den friske luft
Nørregården, som er et biodynamisk landbrug, består af 32 hektar jord, hvoraf cirka 5 hektar er skov og andre 5 hektar er græsenge, hvor køer græsser frit. De folk der bor på gården, volontører i landbruget, studerende i praktik fra landbrugsuddannelser, grupper der besøger landbruget, kunder til vejboden og venner og familie der er på besøg fra tid til anden, sørger for at der altid er liv og at venskaber bliver knyttet på kryds og tværs.

Målgruppe og organisation

Målgruppen er let til moderat psykisk eller socialt udviklingshæmmede fra 18 år og opefter. Der er professionelle ansat, så der tages hensyn til netop dine særlige behov. Det er muligt at bo i Bernards Hus og arbejde på Nørregården, men der er også mulighed for at bo andet sted og arbejde på Nørregården. Man skal være mobil og helt eller delvist selvhjulpen med hensyn til almindelige dagligdags funktioner for at arbejde i værkstedet. Værkstedet drives af Bernards Hus, som er et privat bosted for udviklingshæmmede.

bottom of page