Værdigrundlag

Værdisætning: ”I Bernards Hus går økologien hånd i hånd med Rudolf Steiners menneskesyn. Her er glæde, respekt og æstetik vigtige elementer, og relationerne modnes i en fleksibel struktur. Gennem faglighed og originalitet skaber vi grobund for positiv udvikling. Her får den enkelte mulighed for at blomstre.”

Økologi: Vi lægger vægt på et bæredygtigt samfund, hvor vi passer på naturen. Økologien er en livsstil på stedet, som også indebærer et sundt og aktivt liv med motion og fællesskab. Gården og landbruget er biodynamisk, og den mad vi spiser er biodynamisk/økologisk.

Rudolf Steiners menneskesyn: Bernards Hus’ idégrundlag hviler på Rudolf Steiners menneskesyn. Samtidig arbejdes der målrettet med anerkendende pædagogik og den motiverende samtale.

Glæde: Det skal være trygt og rart at bo i Bernards Hus, hvilket indebærer at ingen skal mobbe hinanden. I dagligdagen er omgangstonen glad, optimistisk og med humor.

Respekt: Vi accepterer og respekterer hinandens forskelligheder og holdninger. Vi er ærlige og giver os tid til at lytte og anerkende hinanden, idet vi passer på Bernards Hus og hinanden.

Æstetik: Vi sætter pris på smukke omgivelser og gode materialer. Vi laver ting af naturmaterialer og pynter huset med årstidens blomster og grene. Vi holder af hygge og tænder levende lys i mørket.​

Relationer: Vi lægger stor vægt på at have et godt forhold til hinanden. Gode relationer betyder, at vi stoler på hinanden, at vi giver hinanden plads til at være os selv, at vi støtter hinanden og passer på hinanden. På den måde bliver relationer vejen til udvikling og samarbejde.

Fleksibel struktur: Vi har en husorden og nogle aftaler om, hvordan vi gør tingene til hverdag og til fest. Strukturen er dog ikke så stiv, at vi ikke kan tale om, hvordan vi kan gøre tingene anderledes eller bøje reglerne en gang imellem.

Faglighed: Der er et stort fagligt engagement hos stedets pædagoger, som hele tiden arbejder med at udvikle og styrke deres faglighed.

Originalitet: Bernards Hus vil gerne skabe originalitet igennem nysgerrighed, associationsrigdom og variation.

Positiv udvikling: Tillid, tryghed og nærvær er det fundament, vi ønsker, beboerne skal have som afsæt for deres videre udvikling. Gennem de ovenstående værdier skulle hver enkelt beboer gerne opnå den bedst tænkelige mulighed for positiv udvikling. På den måde kan en lille spire, der engang blev plantet i Bernards Hus, blive en smuk blomst.​

Her finder du os​

Nedermarken 8

5560 Aarup

Se det på Google Map her »

Facebook

Bliv ven med os på Facebook her

Sådan kontakter du os

Telefon: 64 43 12 75

Mobil: 28 71 41 00

E-mail: kontor@bernardshus.dk

Her bliver drømme til virkelighed

Bernards Hus ligger i en af længerne på Nørregården, som er et biodynamisk landbrug. Gården er omgivet af frugtbare jorde, skov og frodige græsenge, hvor køerne græsser frit.

Der er altid liv på gården. Der kommer kunder til gården, forældre og børn til den lille børnehave på gården, grupper, der besøger landbruget, og venner og familie, der besøger Bernards Hus.

CVR: 17570498

Site Hosted and Created by DanaWeb A/S