Botræning for udviklingshæmmede unge og voksne

​Bernards Hus tilbyder botræning for unge og voksne med særlige behov, herunder især sent udviklede og lettere psykisk handicappede. Vores botræning for udviklingshæmmede sker ude på landet på Fyn, men tæt på Odense.

Grundlæggende drejer botræning sig om at skabe struktur

​Botræning handler om at gøre beboerne så selvstændige som muligt. Grundlæggende drejer det sig om at oparbejde nogle gode rutiner som personlig pleje, men også at kunne holde styr på sin dag, stå op om morgenen, spise ordentligt og betale regninger. Botræning har med andre ord at gøre med helt basale ting for at opnå struktur i sin hverdag og selvstændighed, men håndtering af penge er tit den største udfordring.

Vi tager udgangspunkt i den enkelte i vores botræning

​Vi benytter en Rudolf Steiner-pædagogisk tilgang i vores botræning, og vi tager altid udgangspunkt i den enkelte beboer, hvor vi for eksempel kan tage fat i alt fra at lære at cykle til at kunne tage kørekort, men vi tilrettelægger altid forløbet til den enkelte beboer. Det betyder, at vi ikke har en færdig skabelon, som vi tager udgangspunkt i.

Samlet set handler vores botræning om blandt andet:

  • Støtte til administration
  • Støtte til indkøb og kost
  • Støtte til personlig pleje
  • Støtte til medicinhåndtering
  • Støtte til kontakt og samvær
  • Støtte til praktiske opgaver i hjemmet
  • Støtte til uddannelse og beskæftigelse

​Kontakt gerne Bernards Hus på telefon 64 43 12 75 eller på vores e-mail, der er kontor@bernardshus.dk, hvis du ønsker yderligere oplysninger om botræning.

Her finder du os​

Nedermarken 8

5560 Aarup

Se det på Google Map her »

Facebook

Bliv ven med os på Facebook her

Sådan kontakter du os

Telefon: 64 43 12 75

Mobil: 28 71 41 00

E-mail: kontor@bernardshus.dk

Her bliver drømme til virkelighed

Bernards Hus ligger i en af længerne på Nørregården, som er et biodynamisk landbrug. Gården er omgivet af frugtbare jorde, skov og frodige græsenge, hvor køerne græsser frit.

Der er altid liv på gården. Der kommer kunder til gården, forældre og børn til den lille børnehave på gården, grupper, der besøger landbruget, og venner og familie, der besøger Bernards Hus.

CVR: 17570498

Site Hosted and Created by DanaWeb A/S